top of page

Till tryck!

Vet ni, i veckan gick Julstämning uthyres till tryck!


Detta känns otroligt roligt, samtidigt som det är läskigt som tusan och jag inte vet hur jag ska kunna vänta flera veckor innan jag får hålla boken i min hand, för jag behöver ju se den nu liksom. Tror ni att man kan förstå att en lång dröm som denna – att bli författare – är på riktigt innan man får hålla beviset i händerna? Jag tror inte det faktiskt.


På mitt pågående manus – som jag förkortat LGLB – passerade jag i fredags den stora milstolpen 50 000 ord. För er som inte skriver kanske detta inte säger särskilt mycket, så som referens är följande böcker runt 50 000 ord långa:


- The Notebook av Nicholas Sparks

- The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

- The Hitchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas AdamsMed detta sagt kanske det blir tydligare varför 50 000 ord, för mig och många andra, är en sådan stor grej. För nu är det som att jag kan se att detta ju kommer bli ett färdigt bokmanus. Och vem vet, kanske även en bok!


I övrigt på skrivfronten har jag beslutat mig för att testa en ny grej, där jag skriver måndag till fredag och tar lite ledigt på helgerna. Mest för att hela september är så uppbokat – bara en massa roliga saker så som 60-årsfirande av min mamma och bokmässa i Göteborg – och jag kommer inte ha tid att skriva helgerna ändå, så tänkte det kunde vara ett bra test. Är jag disciplinerad nog att skriva enbart vardagar? Det återstår att se, får väl utvärdera sen i oktober hur det faktiskt gick ...

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivhelg

Комментарии


bottom of page