top of page

Att träffa internetvänner (& jag har fått hem boken!)

September flög förbi i ett virrvarr av roliga händelser, och plötsligt har även halva oktober passerat. Tid är bra knasigt ibland! Men i detta fall uppskattar jag att det gått fort, eftersom det även innebär att releasedagen närmar sig ...


Efter att ha spenderat en helg i mitten av september med att fira min mammas 60 årsdag var det dags för Bokmässan i Göteborg. Första gången sedan pandemin, och första gången någonsin för mig. Därför visste jag inte alls vad jag hade att vänta mig. Hur stort skulle det vara? Hur mycket människor skulle besöka? Skulle tiden verkligen gå åt eller vad gjorde jag med de timmarna då det inte "fanns något att göra"?


Well, inget av det var något problem alls. Det var väldigt mycket människor där, tiden gick åt fortare än vad jag hann spendera den och mässhallarna var enorm.


Det är något alldeles extra fint med att träffa folk i verkligheten som man enbart har pratat med online tidigare, eftersom man ju känner varandra samtidigt som man knappt vet hur personen ser ut. Häftig känsla måste jag säga! Träffade så otroligt många härliga människor, köpte böcker, skrattade, och bara gick runt och insöp bokvärlden.


Mina inköp från Bokmässan.


Var jag helt slut och hade migrän hela helgen? Absolut. Var det värt det? 100 %.


Jaha, så vad hände efter att jag tagit mig hem från Göteborg då? Jo, jag – precis som många andra besökare – drabbades av Bokmässepesten™. Jag var rejält dålig i en vecka. Kan inte ens minnas senast jag var så sjuk, så tills nästa Bokmässa hoppar jag gärna över just denna bit. Det tog därefter nästan två veckor till innan nästäppan gav med sig, så nu anser jag att jag har bockat av sjukdom för de kommande två åren. Kan man göra en sådan deal?


Medan jag var hemma sjuk den där första veckan hände dock något otroligt: jag fick hem min leverans av boken! Äntligen fick jag hålla, klämma och känna på boken som jag drömt om i så många år. Kanske inte att jag drömt specifikt Julstämning uthyres, men en bok. Boken. Och hörreni, jag må ha varit nere i det mörka svarta hålet när boken gick till tryck men när jag fick se den kände jag bara en enda känsla: stolthet. Okej, nej, det var lögn, jag kände himla många fler känslor än så. Lyckorus, overklighetskänsla och pirrighet bara för att nämna några, men den viktigaste känslan för mig var ändå stoltheten. Jag (med hjälp av förlaget) har skapat detta. Från mitt huvud, Rätt knäppt när man tänker på det egentligen.På min Instagram la jag upp en video av när jag packade upp böckerna. Den finns att se här, om någon är sugen på att lyssna på min ljuva, Malmöitiska stämma när jag är sjuk. Det låter lite som att jag rökt en massa cigaretter, något jag aldrig gjort, men jag var ju tvungen att föreviga ögonblicket.På min Instagram delade jag även första boksidan ur Julstämning uthyres, så för den nyfikne lägger jag in det här med. Det är alltid så läskigt att lägga ut text man skapat, oavsett om den genomgått redigeringsrundor och korrektur, eller är helt nyskriven.


Och slutligen: igår fick jag hjälp av en underbar vän att designa en rollup, som jag beställde. Ni vet, en sådan affisch-liknande grej som man kan ha om man ska signera eller så. Och det ska jag! Mer info om detta kommer lite längre fram, mer tätt inpå själva signeringarna. Så himla roligt! Jag ska försöka uppdatera här, men följ mig gärna på Instagram så ni inte missar något roligt. Eller o-roligt för den delen.


Nu blir det att återgå till det pågående manuset, som jag inte har mycket kvar på nu. Det har jag i och för sig sagt i över en månad nu, men jag tror på riktigt att jag närmar mig slutet. Förhoppningsvis. Wish me luck!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page